Central Classics

Mini-colleges:

Mooie, leuke en interessante verhalen door liefhebbers of professionals verteld,
over het motor- of brommerrijden, ontwikkelingen of geschiedenis van een merk of een stukje techniek.

Elk onderwerp 40 minuten, gratis door bezoekers te volgen.

 

De drie mini-colleges van de afgelopen 2019 beurs waren:

 

Tegenwoordig kun je als koper de hele wereld afstruinen naar je geliefde klassieker, of jouw oldtimer laten kopen door een liefhebber aan de andere kant van de wereld. De mogelijkheden daarvoor groeien met de dag, maar als de speeltuin groter wordt zijn er ook meer valkuilen. John Searle bespreekt waar je op moet letten, wat zijn de internationale ontwikkelingen? Hoe zit het met scherper wordende milieueisen en bijbehorende brandstoffen? En zeker niet onbelangrijk: wat zijn de financiële voordelen en risico's van al die internationalisering?

John Searle kocht op zijn 18de als eerste motor een oldtimer, en sindsdien is zowel die motor én de liefde voor klassieke motoren altijd gebleven. Met zijn klassiekers rijdt hij toerritten in de omgeving tot oldtimer races door heel Europa, en technisch onderlegd doet hij het onderhoud zelf. Als expert voor motoren en bromfietsen bij de veilingsite Catawiki heeft hij een internationaal overzicht van waardeontwikkelingen en veranderende keuzes van liefhebbers, o.a. gekoppeld aan opkomende milieu-eisen.

 

Als je vader al nederlands speedway kampioen is geweest en hij samen met zijn 6 broers het stuntteam De Motorkozakken heeft gevormd, zit het motorrijden in je genen. En dan niet het rondje om de kerk, maar het snelle en avontuurlijke werk. Henny verteld over zijn speedway races en wat hij meemaakte in Nederland, Engeland, Australië en de toenmalige Soviet-Unie.

Henny Kroeze is tien keer Nederlands speedwaykampioen en bouwde een internationale carrière op. Hij was ook twee keer finalist in het Individual Speedway World Championship; in 1983 en 1987, en was daarmee de eerste Nederlander die de eindstand van dit kampioenschap bereikte.

 

Wie heeft er niet een keer boven in de ton bij Henny gestaan, het houten gevaarte voelen schudden als de Indians rondjes draaien, en de rijders op het stuur zittend, of zelfs achterstevoren keer op keer onder je voeten voorbij komen daveren? Henny is gestopt met het cirkelen in de steile wand, maar er over vertellen kan ie nog steeds als geen ander.

Henny Kroeze begon met zijn steile wand, nadat zijn speedway-spektakel was gestopt maar hij het avontuur op twee wielen niet kon missen. Hij reisde er met zijn crew heel Europa mee door en bezocht als steile-wand-rijder veel motorevenementen maar toch ook wat ziekenhuizen, want The Wall of Death is nooit zonder risico.

 

De mini-colleges zijn zaterdag vanaf 13.00, 14.00 en 15.00 uur en zondag vanaf 12.00, 13.00 en 14.00 uur
gratis te volgen in de entreehal

 

Volgende beurs op 18 en 19 december 2021

Terug naar de homepage

 

CENTRAL CLASSICS   -   DE OLDTIMER BEURS VOOR MOTOREN, BROMFIETSEN EN ONDERDELEN IN 'T HART VAN NEDERLAND   -   EXPO HOUTEN