Central Classics

Mini-colleges:

Beautiful, fun or interesting stories about riding motorcycles and mopeds, the history of a brand,
or bits of technicalities, told by enthusiasts and professionals.
Every subject will last for about 40 minutes and can be attended by visitors for free.

The mini-colleges can be attended for free in the entrance hall and are Dutch spoken.
Therefore the following information is also in Dutch.

De drie mini-colleges van de vorige beurs waren:

 

Er worden tegenwoordig een heleboel nieuwe producten aangeboden waarmee men zijn klassieke Engelse motor kan verbeteren.
Ad van Boheemen bespreekt in zijn mini-college een aantal van deze producten en vraagt zich af of al ze allemaal wel even zinvol zijn. En... hoever moet je gaan met het aanbrengen van vernieuwingen en verbeteringen, of kun je beter meteen een nieuwe Yamahosusaki kopen?

Ad van Boheemen rijdt al meer dan 45 jaar op klassieke motoren en is actief in het clubleven als oprichter en bestuurslid van diverse klassieke (voornamelijk Engels geörienteerde) motorclubs. Daarnaast schrijft hij sinds 1985 voor diverse motorbladen en is mede-oprichter van het magazine Het MotorRijwiel, waarin hij zijn eigen column heeft.

 

"Een jongensdroom wordt bewaarheid. We rijden met onze eigen klassieke motoren op de meest historische weg die nagenoeg elke motorrijder kent; De Route 66! We weten zelfs nog een authentiek tankstation met museum te vinden, hoe gaaf." Bert heeft heel wat miles liggen in o.a. de Rocky Mountains, de Grand Canyon, dagen doorgebracht bij de Sturgis en Daytona Bikeweek, en kan vertellen hoe je je na 318 bochten "Dragon Master"mag noemen.

Bert Wennekes is van jongs af aan enthousiast motorrijder en heeft een passie voor het rijden door Amerika. Met zijn Black Hills Motortours heeft hij zich gespecialiseerd in groeps- en maatwerkreizen en transport van eigen motoren naar Amerika. Dit jaar ging hij met eigen klassiekers on road in the USA.

 

Voor velen is een dynamo een black box waarvan je hoopt dat ie erg lang blijft functioneren. Wat te doen als de dynamo toch problemen gaat geven of gewoon met stroom leveren is gestopt? De techniek achter een goed functionerende dynamo wordt door Arris (Japie) Kramer in heldere bewoording uitgelegd met foto's en video's. En misschien nog wel belangrijker, als de dynamo gereviseerd is: hoe sluit je hem weer verantwoord aan? En hoe zit het met de regelaar? Ook daarvoor worden handige tips gegeven.

Arris (Japie) Kramer is specialist in het reviseren van magneten en dynamo's voor o.a. klassieke motoren. Met zijn jarenlange ervaring en een werkplaats met de meest uiteenlopende apparaten is menig probleem met dynamo's, magneten en ontstekingen opgelost.

 

The mini-colleges take place in the entrance hall and are free to attend.
Saturday from 13.00, 14.00 and 15.00. Sunday from 12.00, 13.00 and 14.00.

 

Next Central Classics fair 14 en 15 December 2019

Back to the home page

Back to the info page

 

CENTRAL CLASSICS   -   THE OLDTIMER FAIR FOR MOTORCYCLES, MOPEDS AND PARTS IN THE HEART OF THE NETHERLANDS  -   EXPO HOUTEN