Central Classics

Mini-colleges:

Schöne, lustige und interessante Geschichten von Enthusiasten und Profis
über Motorrad- oder Mopedfahren, Geschichten einer Marke oder über ein Stück Technik.
Jeder Vortrag dauert 40 Minuten und ist für Besucher kostenlos.

Die Mini-Colleges können in der Eingangshalle kostenlos verfolgt werden und werden auf Niederländisch präsentiert.
Deshalb gibt es hier die Informationen auch auf Niederländisch
.

De drie mini-colleges van de vorige 2018 beurs waren:

 

Er worden tegenwoordig een heleboel nieuwe producten aangeboden waarmee men zijn klassieke Engelse motor kan verbeteren.
Ad van Boheemen bespreekt in zijn mini-college een aantal van deze producten en vraagt zich af of al ze allemaal wel even zinvol zijn. En... hoever moet je gaan met het aanbrengen van vernieuwingen en verbeteringen, of kun je beter meteen een nieuwe Yamahosusaki kopen?

Ad van Boheemen rijdt al meer dan 45 jaar op klassieke motoren en is actief in het clubleven als oprichter en bestuurslid van diverse klassieke (voornamelijk Engels geörienteerde) motorclubs. Daarnaast schrijft hij sinds 1985 voor diverse motorbladen en is mede-oprichter van het magazine Het MotorRijwiel, waarin hij zijn eigen column heeft.

 

"Een jongensdroom wordt bewaarheid. We rijden met onze eigen klassieke motoren op de meest historische weg die nagenoeg elke motorrijder kent; De Route 66! We weten zelfs nog een authentiek tankstation met museum te vinden, hoe gaaf." Bert heeft heel wat miles liggen in o.a. de Rocky Mountains, de Grand Canyon, dagen doorgebracht bij de Sturgis en Daytona Bikeweek, en kan vertellen hoe je je na 318 bochten "Dragon Master"mag noemen.

Bert Wennekes is van jongs af aan enthousiast motorrijder en heeft een passie voor het rijden door Amerika. Met zijn Black Hills Motortours heeft hij zich gespecialiseerd in groeps- en maatwerkreizen en transport van eigen motoren naar Amerika. Dit jaar ging hij met eigen klassiekers on road in the USA.

 

Voor velen is een dynamo een black box waarvan je hoopt dat ie erg lang blijft functioneren. Wat te doen als de dynamo toch problemen gaat geven of gewoon met stroom leveren is gestopt? De techniek achter een goed functionerende dynamo wordt door Arris (Japie) Kramer in heldere bewoording uitgelegd met foto's en video's. En misschien nog wel belangrijker, als de dynamo gereviseerd is: hoe sluit je hem weer verantwoord aan? En hoe zit het met de regelaar? Ook daarvoor worden handige tips gegeven.

Arris (Japie) Kramer is specialist in het reviseren van magneten en dynamo's voor o.a. klassieke motoren. Met zijn jarenlange ervaring en een werkplaats met de meest uiteenlopende apparaten is menig probleem met dynamo's, magneten en ontstekingen opgelost.

 

De mini-colleges zijn zaterdag vanaf 13.00, 14.00 en 15.00 uur en zondag vanaf 12.00, 13.00 en 14.00 uur gratis te volgen in de entreehal

 

Die nexte Central Classics Messe ist 14. und 15. Dezember 2019

Zurück zur Info Seite

Zurück zur Homepage

CENTRAL CLASSICS   -   DIE OLDTIMERMESSE FÜR MOTORRÄDER, MOPEDS UND TEILE IM HERZEN DER NIEDERLANDE   -   EXPO HOUTEN