Central Classics

Mini-colleges:

Mooie, leuke en interessante verhalen door liefhebbers of professionals verteld,
over het motor- of brommerrijden, geschiedenis van een merk of een stukje techniek.

Elk onderwerp 40 minuten, gratis door bezoekers te volgen.

De drie mini-colleges van de afgelopen december-beurs waren:

 

Een van de fraaiste en ruwste routes van het Lake District in Engeland trotseren met meerdere Zündapp KS750's en BMW R75's uit de Tweede Wereldoorlog? De beproevingen om de Green Lane Gatescarth pass te bedwingen, met een Duitse legermotor op Isle of Man rondrijden én andere ritten in Engeland passeren in dit mini-college de revue.

Iwan Wilms is overtuigd liefhebber van het aangedreven zijspan, en rijdt o.a. al jaren een Zündapp KS750 uit 1943. Waarmee met het hele gezin internationale toertochten worden gemaakt, en met vrienden met vergelijkbare zijspannen uitdagende ritten worden ondernomen.

 

Geïnspireerd door wereldreizigers van het eerste uur op motoren is een pelgrimstocht opgezet door 3 vrienden van de Club Franse Motoren. Ze hebben de missie volbracht op de door hun zo gewaardeerde oude motoren en stonden na dagen van heerlijk touren, onverwachtte malaise en nachtelijk sleutelen uiteindelijk in de Kathedraal van Santiago de Compostella om menige kaarsjes op te steken voor hun dierbaren.

P
eter Vaal als liefhebber van avontuurlijke motortochten, vertelt over het wel en wee van de pelgrimage en neemt je mee over berg en dal met alle technische beproevingen van dien.

 

De techniek achter een goed vonkende bougie - de eerste mechanische levensbehoefte om bijvoorbeeld de huzarenstukjes uit de andere mini-colleges met je motor tot een goed einde te brengen - wordt stap voor stap uitgelegd door een specialist in magneetrevisies. Voor veel liefhebbers is het elektrische deel van een motor - en zeker als het om de ontsteking gaat - abracadabra. In 40 minuten een helder verhaal over de werking van een magneet.

Arris Kramer is specialist in het reviseren van magneten en dynamo's voor o.a. klassieke motoren. Met zijn jarenlange ervaring en een werkplaats met de meest uiteenlopende apparaten is menig probleem met magneten en ontstekingen opgelost.

 

De mini-colleges zijn zaterdag vanaf 13.00, 14.00 en 15.00 uur en
zondag vanaf 12.00, 13.00 en 14.00 uur gratis te volgen in de entreehal

 

De volgende Central Classics beurs is op 15 en 16 december 2018

Terug naar de homepage

Terug naar de info-pagina

 

CENTRAL CLASSICS   -   DE NIEUWE OLDTIMER BEURS VOOR MOTOREN, BROMFIETSEN EN ONDERDELEN IN 'T HART VAN NEDERLAND   -   EXPO HOUTEN