Central Classics

Mini-colleges:

Mooie, leuke en interessante verhalen door liefhebbers of professionals verteld,
over het motor- of brommerrijden, geschiedenis van een merk of een stukje techniek.

Elk onderwerp 40 minuten, gratis door bezoekers te volgen.

Nieuwe mini-colleges zijn in voorbereiding. De drie mini-colleges van de vorige beurs waren:

 

De geschiedenis van de TT races op het eiland Man en met name de prestaties van het merk Norton met het legendarische model Manx waren het onderwerp van Gerard Numeijer. De bekende racers met hun overwinningen, het beroemde circuit en waarom die Manx-en zo goed waren (en nog steeds zijn), het kwam allemaal aan bod. En hij nam een Norton Manx mee die op Man gereden heeft.

Gerard Numeijer zit zijn hele leven al tussen de motoren. Vanuit reparatie en onderhoud in de jaren zestig en zeventig is het bijna logisch dat na te stoppen met werken voor zijn bedrijf de inmiddels klassieke motoren weer lonkten. Ruime ervaring als monteur heeft hem tot specialist gemaakt in het repareren en onderhouden van klassieke motoren. Boven zijn zaak heeft hij een klein museum met Japanse klassiekers en Norton-twins.

 

Veel klassieke motoren hebben een rustig leven met af en toe een ritje als de zon schijnt. In dit mini-college vertelde Ad van Boheemen over zijn trip naar Corsica met zijn BSA M20 van 1940. Aan bod kwamen de voorbereidingen die nodig waren, natuurlijk Corsica zelf en hoe hij ook weer thuis gekomen is.

Ad van Boheemen rijdt al meer dan 45 jaar op klassieke motoren en is actief in het clubleven als oprichter en bestuurslid van diverse klassieke (voornamelijk Engels geörienteerde) motorclubs. Daarnaast schrijft hij sinds 1985 voor diverse motorbladen en is mede-oprichter van het magazine Het MotorRijwiel, waarin hij zijn eigen column heeft.

 

Het rijden met een zijspan is anders dan een solo-motor, dat weet iedere motorrijder wel. Er zijn ook zijspancombinaties met aangedreven zijspanwiel, die gedragen zich toch weer anders. En zijn door dat extra aangedreven wiel prima geschikt voor off-road rijden. Titus Nietsch liet aan de hand van diverse video's de ins en outs zien van zo'n extra aangedreven wiel, inclusief sper en achteruit.

Titus Nietsch koopt en verkoopt al jaren klassieke motoren over de wereld met zijn bedrijf Alltimers. Hij is ook organisator van Central Classics. En als het maar even kan rijdt hij graag een van zijn eigen klassieke motoren, waaronder een Dnepr K750 MW, een motor met aangedreven zijspan.

 

De mini-colleges zijn zaterdag vanaf 13.00, 14.00 en 15.00 uur en zondag vanaf 12.00, 13.00 en 14.00 uur gratis te volgen in de entreehal

 

Central Classics beurs op 16 en 17 december 2017

Terug naar de info-pagina

Terug naar de homepage

CENTRAL CLASSICS   -   DE NIEUWE OLDTIMER BEURS VOOR MOTOREN, BROMFIETSEN EN ONDERDELEN IN 'T HART VAN NEDERLAND   -   EXPO HOUTEN